Friday, January 20, 2017

Architect magazine: The Six Affordable Veteran Housing





The SIX is a 57-unit affordable housing project provides a home, support services and rehabilitation for disabled veterans. It is located in the MacArthur Park area of Los Angeles. McArthur Park has one of the highest densities in the USA with over 38,000 people per square mile and a total population of 120,000 people in 2.72 square miles. Offering shelter and comfort, the SIX breaks the prescriptive mold of the traditional shelter by creating public and private "zones" in which private space is deemphasized, in favor of large public areas. The organization of the space is intended to transform the way people live-away from a reclusive, isolating layout towards a community-oriented, interactive space. The ground level contains offices, support spaces for the veterans, bike storage and parking while the second level has a large public courtyard. Surrounded by four levels of housing units with balconies wrapped with a wood screen made from recycle planking the courtyard has large openings with green roofs that visually connects the space to the street on the lower level beyond. This allows the tenants to enjoy a secured open space while still connecting to the larger community. The uppermost level has a green roof, large public patio and edible garden with panoramic views of the area. The SIX distinguishes itself from most conventionally developed projects in that it incorporates energy efficient measures that exceed standard practice, optimize building performance, and ensure reduced energy use during all phases of construction and occupancy. The planning and design of Step Up on 5th emerged from close consideration and employment of passive design strategies. These strategies include: locating and orienting the building to control solar cooling loads; shaping and orienting the building for exposure to prevailing winds; shaping the building to induce buoyancy for natural ventilation; designing windows to maximize day lighting; shading south facing windows and minimizing west-facing glazing; designing windows to maximize natural ventilation; utilizing low flow fixtures and storm water management; shaping and planning the interior to enhance daylight and natural air flow distribution. These passive strategies alone make this building 50% more efficient than a conventionally designed structure.

More:

http://www.architectmagazine.com/project-gallery/the-six-affordable-veteran-housing_o

1 comment:

  1. The last stage concerning the bezel prior to moving tag heuer replica uk is actually it's a single item keeping the actual very in position about the center rolex replica uk that aids in waterproofing. Because earlier mentioned, the actual automated calibre 4130 continues to be the actual motor which hard disks the actual cartier replica sale. Nevertheless, the actual motion that formerly featured becoming COSC Chronometer Licensed has become additionally tag heuer replica. For that report, Rolex is not thinking about departing COSC, because they would like to maintain this being an exterior, impartial accreditation. Their own in-house accreditation hublot replica sale precision score although, that is becoming put on brand new Rolex wrist watches. To the actual calibre 4130, whenever replica watches sale created this these people these people focused upon decreasing the amount of elements within the chronograph perform, helping improve dependability.

    ReplyDelete

Thank you, please you comments is very important .

Popular Posts